ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ

"ΜΠΟΛΙΚΗ ΠΕΤΡΑ, ΜΠΟΛΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑ"

 

Παρασκευή 3 έως και την Κυριακή 5/12, στις 18.00

 

Σπουδαίοι Έλληνες ηθοποιοί δίνουν τη φωνή τους και αφηγούνται με συνταρακτικό τρόπο 36 προσωπικές μαρτυρίες αγωνιστών, που μαρτύρησαν στο κολαστήριο της Μακρονήσου και οι οποίες ξεδιπλώνουν μπροστά στα μάτια μας μέχρι πού μπορεί να φτάσει η φρικαλεότητα των δημίων, αλλά και το μεγαλείο των αγωνιστών.

 

Η Γαλλική αποστολή

The French Dispatch

 

Πέμ., Δευτ.-Τετ.: 18.00/ 20.00/ 22.00,

Παρ.-Κυρ. 20.00/ 22.00

 

Γερμανία, Η.Π.Α., 2020

  • Σκηνοθεσία: Γουές Αντερσον
  • Σενάριο: Γουές Αντερσον
    • Πρωταγωνιστούν: Μπενίτσιο ντελ τόρο, Εντριεν Μπρόντι, Τίλντα Σουίντον, Λεά Σειντού, Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Τίμοθι Σαλαμέ, Λίνα κουντρί, Τζέφρι Ράιτ, Ματιέ Αμαλρίκ, Μπιλ Μάρεϊ, Οουεν Γουίλσον, Ελίζαμπεθ Μος, Σέρσα Ρόναν
    • Διάρκεια: 108 λεπτά

Η νέα ταινία του Γουές Αντερσον είναι ένα «ερωτικό γράμμα» στους δημοσιογράφους του κόσμου, τοποθετημένη στο παράρτημα μιας αμερικανικής εφημερίδας σε μια φανταστική γαλλική πόλη τον 20ό αιώνα. Θα περιστρέφεται γύρω από τρεις ιστορίες και είναι εμπνευσμένη από την αγάπη του Γουές Αντερσον για το The New Yorker, με χαρακτήρες και περιστατικά να αφορούν αληθινά γεγονότα και πρόσωπα του περιοδικού.
«Δεν είναι εύκολο να εξηγήσω την ιστορία», δηλώνει ο Γουές Αντερσον. «Αφορά έναν Αμερικάνο δημοσιογράφο με βάση τη Γαλλία που φτιάχνει ένα περιοδικό. Είναι περισότερο ένα πορτρέτο αυτού του άνδρα, αυτού του δημοσιογράφου που προσπαθεί να γράψει αυτό που θέλει να γράψει. Δεν είναι μια ταινία για την ελευθερία του Τύπου, αλλά όταν μιλάς για ρεπόρτερ μιλάς αναπόφευκτα και για όσα συμβαίνουν στον κόσμο.»
Αστείρευτη δεξαμενή ιδεών και αναφορών, γνήσια σκηνοθετική εξτραβαγκάνζα, ταινία ξέχειλης δεξιοτεχνίας ή αλλιώς όσα μπορεί να περιμένει κανείς από την ξέφρενη φαντασία του δημιουργού που είναι υπεύθυνος για το «Ξενοδοχείο Grand Budapest» και την «Οικογένεια Τενενμπάουμ».
Η ταινία έλαβε παρατεταμένο χειροκρότημα 9 λεπτών στο Φεστιβάλ των Καννών.

 

Η είσοδος στον κινηματογράφο πραγματοποιείται μόνο με έλεγχο του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης δια της εφαρμογής Covid Free GR. 

 

Balkan Beyond Borders Festival 

SAVE THE DATE

10-12/12/2021

12ο BBB Short Film Festival, ATHENS EDITION

 

Skin to (Screen to) Skin

 

Το 12ο Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Ταινιών Balkans Beyond Borders έρχεται στην Αθήνα για την Αθηναϊκή του έκδοση λαμβάνοντας χώρα μεταξύ 10 και 12 Δεκεμβρίου στο Τριανόν. Το Balkans  BeyondBorders σας προσκαλεί να δείτε τα Βαλκάνια μέσα από τη δική του ματιά!

 

 

Το 12ο Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Ταινιών Balkans Beyond Borders, μετά τη διεξαγωγή του στην Πρίστινα από τις 28 έως τις 31 Οκτωβρίου ακολουθεί το ταξίδι του στα Βαλκάνια και την Ευρώπη και τώρα έρχεται στην Αθήνα, φιλοξενώντας το Διαγωνιστικό του πρόγραμμα σε συνδυασμό με έναν αριθμό από παράλληλες δράσεις. Ο πολυθεματικός του χαρακτήρας συνδιαλέγεται ανάμεσα στον κινηματογράφο, τις παραστατικές τέχνες, τις δράσεις ανοιχτού διαλόγου και τα επιμορφωτικά εργαστήρια που στόχο έχουν να αναλύσουν το αποτύπωμα της πανδημίας μέσα από την επαναπροσέγγιση της επαφής το ατόμου με τον εαυτό του, την πόλη και τους άλλους, τον ρόλο του φύλου στον εργασιακό τομέα και την ουσιαστική ένταξη των συμπεριληπτικών τεχνών για μια πιο ισότιμη κι ευαισθητοποιημένη κοινωνία.

Το πλούσιο σε περιεχόμενο πρόγραμμα του φεστιβάλ ευαισθητοποιεί και ενημερώνει το κοινό ενώ παράλληλα αναδεικνύει την πολιτισμική κληρονομιά καθώς και τον σύγχρονο κινηματογραφικό πλούτο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Με την Αθηναϊκή του έκδοση το κινούμενο Balkans Beyond Borders Short Film Festival στόχο έχει να έρχεται κάθε χρόνο στη βάση του την Αθήνα και να προωθεί το βαλκανικό πολιτισμό.

Κόστος ημερήσιου εισιτηρίου: 5€

Ελεύθερη είσοδος σε φοιτητές, ανέργους και άτομα με ειδικές ανάγκες.

 

Δείτε το πρόγραμμα και ζήστε την BBB εμπειρία:

 

Παρασκευή 10/12

17:00-19:00 “Η Γυναίκα στον Εργασιακό Χώρο”

Προβολές και ανοιχτή συζήτηση με προσκεκλημένες mentors. Τη συζήτηση συντονίζουν και συνδιοργανώνουν οι Women on Top

19:30-21:30 Τελετή Έναρξης και Προβολές

Διαγωνιστικό Πρόγραμμα: Starting Point: Connection

Συνέντευξη με προσκεκλημένους σκηνοθέτες

22:00-00:00 Προβολές

Διαγωνιστικό Πρόγραμμα: Acceptance

Συνέντευξη με προσκεκλημένους σκηνοθέτες

 

Σάββατο 11/12

11:30- 16:00 Ημερίδα: “Σώμα και Πόλη μετά την Πανδημία”. Θα πραγματοποιηθεί από την ANOMIA

Μια σειρά από ανοιχτές συζητήσεις με συντονισμό από το ANOMIA cultural group με προσκεκλημένους από την ακαδημαϊκή κοινότητα και άλλα πεδία. Η συζήτηση θα είναι ανοιχτή στο κοινό. Θα έχει ως κεντρικό θέμα συζήτησης και θα αναδεικνύει την διαλεκτική σχέση ανθρώπινου σώματος και αστικού τοπίου μετά την πανδημία.

17:00-19:00 Διήμερο εργαστήριο που πραγματοποιείται από την ANOMIA

Ένα εργαστήριο βασισμένο στην κίνηση και τον αυτοσχεδιασμό της ανεξάρτητης επαφής του σώματος με την πόλη. (Αυτή είναι η πρώτη μέρα του εργαστηρίου και είναι συνδεδεμένη με την ημερίδα)

Δηλώστε συμμετοχή (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

19:30-20:30 ΒΒΒ&Co: Προβολή ταινιών σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πρίστινα (International Prishtina Film Festival)

20:45-21:45 Προβολές

Διαγωνιστικό Πρόγραμμα: Self Exploration

Συνέντευξη με προσκεκλημένους σκηνοθέτες

22:00-00:00 Προβολές

Διαγωνιστικό Πρόγραμμα: Family

Συνέντευξη με προσκεκλημένους σκηνοθέτες

 

Κυριακή 12/12

12:00-14:00 Εργαστήριο ευαισθητοποίησης πάνω σε θέματα που αφορούν την αναπηρία και τις συναντήσεις σωμάτων με διαφορετικά λειτουργικά γνωρίσματα. Πραγματοποιείται από τη DAGIPOLI

12:15-14:00 Labyrinth of Senses: Ένα εργαστήριο εξοικείωσης με την αναπηρία μέσα από βιωματικούς σταθμούς δραστηριοτήτων. Πραγματοποιείται από το KINITRO.

15:00-17:00 Διήμερο εργαστήριο που πραγματοποιείται από την ANOMIA

Ένα εργαστήριο βασισμένο στην κίνηση και τον αυτοσχεδιασμό της ανεξάρτητης επαφής του σώματος με την πόλη. (Αυτή είναι η δεύτερη μέρα του εργαστηρίου και είναι συνδεδεμένη με την ημερίδα)

16:00-19:30 Χορευτική performance με άτομα με κινητική βλάβη και μη. Πραγματοποιείται από τη DAGIPOLI

20:00-21:00 Προβολές

Διαγωνιστικό Πρόγραμμα: Mind Connected

Συνέντευξη με προσκεκλημένους σκηνοθέτες

21:15-22:15 Προβολές

Διαγωνιστικό Πρόγραμμα: Power of People

Συνέντευξη με προσκεκλημένους σκηνοθέτες

22:30-23:00 Προβολές

Διαγωνιστικό Πρόγραμμα: Nature

Συνέντευξη με προσκεκλημένους σκηνοθέτες

23:00 Μουσική συναυλία (θα ανακοινωθεί σύντομα)

  

Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να μπορείτε να ενημερωθείτε άμεσα για τα νέα μας..

Επικοινωνια

Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 (Μετρό Βικτώρια)

Social Media

Ακολουθήστε μας στα social media