ΤΟ ΜΕΝΟΥ

 

Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο & Τετάρτη 20:00

 

Ένα νεαρό ζευγάρι κλείνει τραπέζι σε ένα αυστηρά πριβέ υπερπολυτελές εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας, το οποίο βρίσκεται σε ένα ιδιωτικό απομονωμένο νησί, αγνοώντας ότι το ειδικά σχεδιασμένο γι' αυτούς μενού περιλαμβάνει αιμοβόρες εκπλήξεις.

DODO

του Πάνου Χ. Κούτρα

 

Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο & Τετάρτη 21:50

 

Ένα εξαφανισμένο είδος πτηνού θα κάνει την εμφάνισή του στην πολυτελή κατοικία μιας οικογένειας που βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής και ετοιμάζεται να παντρέψει την κόρη της με έναν πλούσιο κληρονόμο.

Θαυμάσιος Βοκκάκιος

Wondrous Boccaccio, των Αδελφών Ταβιάνι

 

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 17:00

Η προβολή ανήκει στον κύκλο «Σινεμά με τον Φρόυντ» Εισιτήριο 7€

 

Η ταινία είναι βασισμένη σε πέντε από τις εκατό νουβέλες του «Δεκαήμερου» του Giovanni Boccaccio, ένα από τασπουδαία έργα της πρώιμης ιταλικής λογοτεχνίας, γεμάτο ανατρεπτικό χιούμορ και χαρούμενη ακολασία. Διαδραματίζεται στη Φλωρεντία κατά τη διάρκεια της τρομερής επιδημίας μαύρης πανώλης του 1348. Για να ξεφύγουν από το ζοφερό σκηνικό, μια παρέα επτά νεαρών γυναικών και τριών νεαρών ανδρών καταφεύγουν προσωρινά σε ένα σπίτι στην Τοσκάνη. Εκεί, μέσω του τελετουργικού της συλλογικότητας, της επαφής με τη φύση και της τέχνης της αφήγησης, βρίσκουν έναν τρόπο να αντιμετωπίσουν τον τρόμο, τη σύγχυση και την ψυχική κατάρρευση. Η ταινία εξυψώνει τη διέξοδο που βρήκαν οι δέκα νεαροί Φλωρεντινοί της εποχής, το ενεργητικό «όχι» τους στην παθητική προσδοκία του θανάτου και την αδιαπραγμάτευτη εμπιστοσύνη τους στο εγχείρημα της αφήγησης.

Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να μπορείτε να ενημερωθείτε άμεσα για τα νέα μας..

Επικοινωνια

Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 (Μετρό Βικτώρια)

Social Media

Ακολουθήστε μας στα social media