ΛΠ

λπ

Μια ταινία για την Λένα Πλάτωνος

από τον Χρήστο Πέτρου

από τις 15 έως τις 21 Νοεμβρίου

αποκλειστικά στον κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21)

Πέμ., Κυρ., Δευτ.: 18.00/ 20.00, Παρ., Σάβ., Τετ. 18.00/ 20.00/ 22.00, Τρ. 20.00

 

Το έργο της Λένας Πλάτωνος, μιας σημαντικής φιγούρας της ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής με ριζοσπαστικές δουλειές που αποδείχθηκαν μπροστά από την εποχή τους, ακούγεται ολοένα περισσότερο διεθνώς χάρη στην επανακυκλοφορία των δίσκων της και στα remix των τραγουδιών της. Με τη βοήθεια συνεργατών, φίλων και σημερινών Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, η ταινία επιστρέφει στην εποχή που δημιουργήθηκαν αυτοί οι επαναστατικοί δίσκοι.

 

Από τις μέρες του εμβληματικού Σαμποτάζ, που σηματοδότησε τη γέννηση του ηλεκτρονικού ήχου στην Ελλάδα, μέχρι την πρόσφατη, ενθουσιώδη και νομοτελειακή, ανακάλυψή της από μια νέα γενιά μουσικών και μουσικόφιλων εντός και εκτός συνόρων, η καριέρα της Λένας Πλάτωνος μετράει πλέον περισσότερα από 30 συναρπαστικά χρόνια.Το λπ, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη Χρήστου Πέτρου, είναι η ιστορία αυτής της πραγματικά σπουδαίας καλλιτέχνιδος, ειδωμένη με τα μάτια ενός αληθινού θαυμαστή και ειπωμένη με λόγια τόσο της ίδιας όσο και των φίλων και συνοδοιπόρων της.

Από τις κλασικές σπουδές στον αναλογικό ήχο των συνθεσάιζερ, η Πλάτωνος έχει υπάρξει όχι μόνο δημιουργός νέων ήχων αλλά μιας μη ορθολογιστικής προσέγγισης στη μουσική και μιας αισθητικής, της οποίας το αποτύπωμα είναι ευδιάκριτο ακόμα και σήμερα. Το 2015 το Γκάλοπ της επανακυκλοφόρησεσε βινύλιο από την αμερικανική DarkEntries, αποθεώθηκε από τον διεθνή τύπο και έγινε ανάρπαστο. Τον Δεκέμβριο του 2017 ένα πολύχρωμο πλήθος γέμιζε ασφυκτικά την κεντρική σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση για την πρεμιέρα του λ.π. Σχεδόν ένα χρόνο μετά, το Νοέμβριο του 2018 το λπ επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη για όσους δεν το πρόλαβαν και για εκείνους που θέλουν να το ξαναδούν. Τις αποκλειστικές προβολές στον Κινηματογράφο Τριανόν θα συνοδεύσουν μια σειρά από ειδικά αφιερωματικά events:

 

After screening dj sets by Dimitri Papaioannou, Larry Gus, NTEIBINT και after screening live με την Λένα Πλάτωνος με τη συμμετοχή των Φοίβου Δεληβοριά και Σαβίνας Γιαννάτου.

 

Η ταινία

Η Λένα Πλάτωνος είναι η ζωντανή ιστορία της ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής σε μια συναρπαστική πορεία περισσότερων από τρεις δεκαετίες. Με πλούσιο αρχειακό υλικό και τη βοήθεια φίλων, συνεργατών και σύγχρονων Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, το λπ αποτελεί αναδρομή μιας σπουδαίας καριέρας και ενός όγκου δουλειάς που υπήρξε αδιαμφίσβητα μπροστά από την εποχή του και ακούγεται σήμερα πιο επίκαιρος από ποτέ.

Στο ντοκιμαντέρ συμμετέχουν οι Σαβίνα Γιαννάτου, Πάνος Δράκος, Γιάννης Παλαμίδας, Θάνος Σταθόπουλος, Νίκος Αϊβαλής, Κλέων Αντωνίου, Josh CheonRed AxesCoti KAlexis TaylorNatureboy Flako, Γιάννης Κύρης, Κώστας Χατζόπουλος, Nteibint, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Ελλη Πασπαλά, Lena Willikens, Στάθης Γουργουρής, Felizol, Γιώργος Χρονάς.

 

Σκηνοθεσία: Χρήστος Πέτρου Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Καρβέλας Μοντάζ: Τόλης Αποστολίδης ΠαραγωγήHeretic Συμπαραγωγή: ΕΚΚ, ΕΡΤ, Dark Entries Records

 

 

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α    Ε Β Δ Ο Μ Α Δ Ο Σ ( 1 5 - 2 1   Ν Ο Ε Μ Β Ρ Ι Ο Υ )

 

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου

Προβολές: 18.00 & 20.00

Μετά την προβολή των 20.00, ακολουθεί DJsetμε τον Δημήτρη Παπαϊωάννου

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου

Προβολές: 18.00, 20.00 & 22.00

Σάββατο 17 Νοεμβρίου

Προβολές: 18.00, 20.00 & 22.00

Κυριακή 18 Νοεμβρίου

Προβολές: 18.00 & 20.00

Μετά την προβολή των 20.00, ακολουθείQ&Aμε τον σκηνοθέτη Χρήστο Πέτρου και DJsetμε τον NTEIBINT

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου

Προβολές: 18.00 & 20.00

Μετά την προβολή των 20.00, ακολουθείDJsetμε τον LarryGus

Τρίτη 20 Νοεμβρίου

Μία προβολή στις 20.00

Ακολουθεί afterscreening live με τη Λένα Πλάτωνος - Φιλική συμμετοχή: Φοίβος Δεληβοριάς, Σαβίνα Γιαννάτου

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου

Προβολές: 18.00, 20.00 & 22.00

 

 

Προπώληση για το after screening live με την Λένα Πλάτωνος (Τρίτη 20 Νοεμβρίου) στα ταμεία του Τριανόν και στο viva.gr

https://www.viva.gr/tickets/music/trianon/provoli-lp-and-after-screening-live-me-ti-lena-platonos/

Additional Info

  • Διάρκεια: 70'
  • Είδος: ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
  • Σκηνοθεσία: Χρήστος Πέτρου

Media

Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να μπορείτε να ενημερωθείτε άμεσα για τα νέα μας..

Επικοινωνια

Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 (Μετρό Βικτώρια)

Social Media

Ακολουθήστε μας στα social media