Κατερίνα Κούκα, Μιχάλης Δημητριάδης, Λένα Αλκαίου

Με το τραγούδι ταξιδεύω

Συναυλία με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων

Κατερίνα Κούκα, Μιχάλης Δημητριάδης, Λένα Αλκαίου

Open air Κινηματογράφος Τριανόν

Δευτέρα 25 Ιουλίου

Ώρα 21:00

Είσοδος Ελεύθερη

 

Στα πλαίσια του φεστιβάλ «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016 – γειτονιές της Αθήνας», Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων με συνοδοιπόρους τρεις σπουδαίες φωνές, την Κατερίνα Κούκα, τον Μιχάλη Δημητριάδη και την Λένα Αλκαίου, μοιράζονται τη σκηνή του Τριανόν, παρουσιάζοντας ένα μουσικό ταξίδι βασισμένο στις καλύτερες στιγμές του λαϊκού τραγουδιού.

Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων

Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής ιδρύθηκε το 1998 και είναι ένα από τα πέντε μουσικά σύνολα του Δήμου Αθηναίων. Σκοπός της ίδρυσης του είναι η διάδοση και διάσωση της "ποιοτικής ελαφράς" ελληνικής μουσικής.

Στις τακτικές του εμφανίσεις συμπράττει συχνά με μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού όπως οι: Λάκης Χαλκιάς, Βασίλης Λέκκας, Μπάμπης Τσέρτος, Χρόνης Αϊδονίδης,  Μαρία Δημητριάδη, Νίκος Δημητράτος, Γλυκερία, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Σταμάτης Κόκοτας, Νάντια Καραγιάννη, Γιάννης Βογιατζής, Μιχάλης Βιολάρης, Πόπη Αστεριάδη, Τάκης Κωσταντακόπουλος, Κώστας Μάντζιος, Ερωφίλη, Κώστας Θωμαίδης, Πένυ Ξενάκη, Γιώργος Γερολυμάτος, Ηλίας Κλωναρίδης, Λένα Αλκαίου, Σοφία Βόσσου, Παναγιώτης Λάλεζας, Μιχάλης Δημητριάδης, Σοφία Παπάζογλου, Ηρώ Σαΐα, Φωτεινή Βελεσιώτου, Γιώτα Νέγκα κ.ά.

Έχει παρουσιάσει σε ειδικά αφιερώματα το έργο σημαντικών Ελλήνων τραγουδοποιών, όπως των: Γιάννη Σπανού, Απόστολου Καλδάρα, Μάνου Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη, Βασίλη Τσιτσάνη, Νίκου Γκάτσου, Οδυσσέα Ελύτη. Παράλληλα, έχει πραγματοποιήσει ειδικά αφιερώματα στο ρεμπέτικο, το λαϊκό, το δημοτικό και το έντεχνο τραγούδι σε πλήθος συναυλιών.

Κατά καιρούς έχει δώσει το παρόν σε αποκριάτικα προγράμματα και χριστουγεννιάτικες συναυλίες του Δήμου Αθηναίων με λαϊκά και δημοτικά τραγούδια, όπως επίσης και σε μουσικές εκδηλώσεις που πλαισίωσαν τα φεστιβάλ-εκθέσεις Βιβλίου και Λουλουδιών.

Αξιοσημείωτες επίσης και οι συνεργασίες με την "Αθηναϊκή Φιλαρμονία" την Συμφωνική, Χορωδία και "Big Band" του Δήμου Αθηναίων, προσφέροντας μελωδικά "ταξίδια" κλασικής, σύγχρονης και παραδοσιακής μουσικής.

Μουσικοί

 

Ηλίας Άγγελος – Πιάνο, Πλήκτρα

Πολυμέρης Δημοσθένης – Ακορντεόν

Γάσιας Δημήτρης – Βιολί

Κρέτσης Νικόλαος – Μπουζούκι

Νικόλης Ανδρέας – Κρουστά

Δρόλιας Βασίλης – Μπάσο

Ζάντζας Αναστάσιος – Κιθάρα

Μπαστιάνος Αντώνης – Κιθάρα

 

Μουσική Επιμέλεια: Δρόλιας Βασίλης

 

~ΤΡΙΑΝΟΝ~

Μισός αιώνας Τέχνης και Πολιτισμού.

  Το Τριανόν από το 1960 είναι ένα κεντρικό Αστικό σημείο έκφρασης κι εκπομπής Τέχνης. Όντας ένας ευέλικτος, πολιτιστικός και πολυδραστήριος χώρος, πλέον των κινηματογραφικών του προβολών, φιλοξενεί φεστιβάλ, συναυλίες, θέατρο, χορό, perfomances. Διοργανώνει σεμινάρια, εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια, όπως και εναλλακτικές μορφές εικαστικού θεάματος.

Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να μπορείτε να ενημερωθείτε άμεσα για τα νέα μας..

Επικοινωνια

Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 (Μετρό Βικτώρια)

Social Media

Ακολουθήστε μας στα social media