Το Πάντειο στο ΤΡΙΑΝΟΝ

Το Πάντειο στο Τριανόν: Ταινίες μικρού μήκους

 

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στις 21:00

 

Είσοδος Ελεύθερη 

 

Οι φοιτητές του Π.Μ.Σ. «Πολιτιστική Διαχείριση» του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, ετοιμάζουν μια κινηματογραφική βραδιά και με χαρά μας παρουσιάζουν τις μικρού μήκους ταινίες τους. Η προβολή των ταινιών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου και ώρα 9 μ.μ. στον Κινηματογράφο Τριανόν

 

Στο πρώτο μέρος θα προβληθούν οι πρόσφατες ταινίες των αποφοίτων του τμήματος:


Twist (Μιχάλης Παπαντωνόπουλος, 15’)

Το συμβούλιο των καθηγητών πρέπει να πάρει μία απόφαση. Η ώρα περνάει. Δεν είναι πια σίγουροι. Η Δάφνη περιμένει στον διάδρομο.

twist poster 01

 

Χρήστος και η Δήμητρα (Αμέρισσα Μπάστα, 13’)

Ο 8χρονος Χρήστος έχει στόχο να δει μαζί με τη συνομήλικη φίλη του, τη Δήμητρα, το βράδυ την παράσταση του έργου «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» ενός περιοδεύοντος θιάσου, που έχει φτάσει στο χωριό τους. Τα πράγματα όμως δε θα εξελιχθούν τόσο εύκολα για τον Χρήστο, που θα κληθεί να ξεπεράσει εμπόδια και να πάρει γενναίες αποφάσεις! Μια ταινία για την τέχνη, τον έρωτα, τη μαγεία και το όνειρο…

Poster Christos Kai Dimitra en final

 

Η Αλίκη στο καφέ (Δημήτρης Νάκος, 19’)

Η Αλίκη πίνει καφέ και διαβάζει. Ο Βασίλης θέλει να τη συναντήσει το βράδυ. Η Κατερίνα περιμένει τον Βασίλη τα βράδια. Ο Βασίλης θέλει να ξεφύγει από όλα. Και η Αλίκη είναι πάλι στο καφέ

 

Poster Aliki

 

Κύβος (Αλέξανδρος Σκούρας, 23’)

Ο Μάκης, ένας άεργος 35άρης, δεν έχει να επιδείξει κάτι αξιόλογο στη ζωή του, πέρα από την εξωπραγματική ταχύτητα που λύνει τον κύβο του Ρούμπικ. Μαζί με την αδελφή του και τη μητέρα του, μαζεύονται στο πατρικό τους σπίτι για να υποδεχτούν τον μικρότερο αδελφό και αγαπημένο της μητέρας, που επιστρέφει από το εξωτερικό.

 

cube

 

 

 

Στο δεύτερο μέρος θα προβληθούν οι ταινίες που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος «Παραστατικές Τέχνες» με διδάσκοντες τον Γιάγκο Ανδρεάδη και τον Δημήτρη Νάκο, κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2015-2016 και είναι οι εξής:

 

Release (Εύα Αναγνωστάκη, Ευτυχία Βαρδούλη, Μαριλένα Κουκούλη Σταυρούλα Σουλοπούλου, Κορίνα Χουδαλάκη, 13’)

Ο Νίκος είναι ένας αφοσιωμένος και συνεπής υπάλληλος Ανθρώπινου Δυναμικού, ο οποίος ενώ περιμένει να αλλάξει σύντομα τμήμα, επιφορτίζεται με δύο ακόμα απολύσεις. Μέσα σε μία εβδομάδα πίεσης και συγκρούσεων, όλα αλλάζουν καθώς έρχεται αντιμέτωπος με τις επιλογές του, τον εαυτό του κι ένα μεγάλο δίλημμα.

1cf842 e4899b2782bf43fdb0cd968f1ee394b1-mv2

Ex-απίνης (Μυρτώ Συμεωνίδου, Μαρία Καλογεροπούλου, Μαρία Παπαδοπούλου, Έυη Στούμπου, 10’)
Η ρομαντική βραδιά που περνά η Νατάσα μαζί με το φίλο της, θα καταστραφεί από τα επίμονα χτυπήματα της πόρτας. Ο Δημήτρης, ο πρώην φίλος της, εισβάλλει στο σπίτι και φέρνει τα πάνω κάτω σε αυτό, στη σχέση του ζευγαριού, αλλά και στις σκέψεις της Νατάσας.

1cf842 61c9f0cae2244dd78042c6d674203dfc-mv2 d 5400 7992 s 4 2

 

Η Άλλη (Αναστασία Ρίζου, Ουρανία Μαυρίκη, Βάλια Σιδέρη, 8’)

Μια αυστηρή και απρόσιτη γυναίκα, η Ευανθία, ζει μόνη σε μια πολυκατοικία της Κυψέλης. Οι κοινωνικές της επαφές είναι ελάχιστες. Ένα χειμωνιάτικο απόγευμα όμως, θα έχει μια απρόβλεπτη συνάντηση.

Poster Allh 2

2 ½ (Χρήστος Νταμπακάκης, Μακρίνα Πετροπούλου, Φαίη Ρουμελιώτη, Γιάννης Τσέπας, 10’)
Μία γυναίκα σε μία αδιέξοδη σχέση. Ένας χώρος αναμονής γυναικολογικής κλινικής. Πολυκοσμία, αλλά και μοναξιά. Συνεχή τηλεφωνήματα, ένταση και σκέψεις. Μία κρίσιμη απόφαση…

Poster Diomisi 4

 

Περισσότερες πληροφορίες για τις ταινίες του δεύτερου μέρους μπορείτε να βρείτε εδώ. (http://panteionshortfilms.wixsite.com/2016 )


Μετά την προβολή των ταινιών θα ακολουθήσει πάρτυ στο φουαγιέ του Τριανόν.Facebook Event:https://goo.gl/QJjyTX

Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να μπορείτε να ενημερωθείτε άμεσα για τα νέα μας..

Επικοινωνια

Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 (Μετρό Βικτώρια)

Social Media

Ακολουθήστε μας στα social media