Η Σκελετογυναίκα

Η ΣΚΕΛΕΤΟΓΥΝΑΙΚΑ

Ένας αρχαίος μύθος του Βορρά

ζωντανεύει μέσα από μια υπερβατική χοροθεατρική performance

Κινηματογράφος ΤΡΙΑΝΟΝ

Παρασκευή 16 & Σάββατο 17 Δεκεμβρίου

Ώρα 22:00

Διάρκεια 72’

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Η καλλιτεχνική ομάδα " Κυματομορφή", σε συνεργασία με την Μελίνα Αργυρίου και τον Γιάννη Μήτσο, παρουσιάζει τη χοροθεατρική παράσταση "Η Σκελετογυναίκα".

skeletogynaika 1

Ο σκελετός μιας γυναίκας ζει χρόνια στα βάθη της θάλασσας, εκεί όπου την είχε ρίξει ο πατέρας της - "κανείς δε θυμάται πια γιατί ". Πλέει  εκεί,  παγωμένος στο χρόνο, μέχρι τη στιγμή που θα πιαστεί στο αγκίστρι ενός ανυποψίαστου  ψαρά . Η καταδίωξη, η σύγκρουση και η διαπραγμάτευση που θα ακολουθήσουν, θα επαναφέρουν τη φυσική τάξη των πραγμάτων, θα αποκαταστήσουν την ενοχή και θα επιφέρουν τη μεταμόρφωση στη ζωή του ψαρά και της Σκελετογυναίκας.

skeletogynaika 2

Βασισμένη σε ένα αρχαίο μύθο του Βορρά, η διασκευή που έγινε, αναδεικνύει τα θέματα της κακοποίησης, της διαφορετικότητας και της αποδοχής της. Διανύοντας μια ιστορική περίοδο, όπου κυριαρχεί η τυφλή, αλόγιστη βία, η " Σκελετογυναίκα" μοιάζει να συμβολίζει την ενσάρκωση όλων των φόβων, που ο σύγχρονος άνθρωπος αρνείται να αντικρύσει. Όλων των φόβων, που παγώνουν τη δυνατότητα της επιλογής της αυθεντικής ροής της ζωής. Ο μύθος φωτίζει την επιτακτική ανάγκη της αλλαγής στάσης και προτείνει τη δυναμική της συμφιλίωσης με τον πόνο και τη θλίψη, και την αγάπη ως μόνο μέσο υπέρβασης της φθαρτότητας.

Σκηνοθεσία: Μαίρη Παππά

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Χρήστος Οικονομίδης

Σκηνικά/ κοστούμια:Γεωργία  Μπούρδα

Χορογραφια: Μελίνα Αργυρίου

Χορεύουν: Μελίνα Αργυρίου, Γιάννης Μήτσος

Αφήγηση: Μαίρη Παππά

Φωτογραφίες παράστασης:  Άγγελος Καλτσής

 

Προπώληση στα ταμεία του Τριανόν, τηλεφωνικά στο 11876,  στα καταστήματα Public, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt, πρατήρια EKO/BP και βιβλιοπωλεία Ευριπίδης.

Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/dance/trianon/i-skeletogynaika/

 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να μπορείτε να ενημερωθείτε άμεσα για τα νέα μας..

Επικοινωνια

Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 (Μετρό Βικτώρια)

Social Media

Ακολουθήστε μας στα social media