Μνήμης χαρτογράφηση

Καλλιόπη Ανδρικοπούλου:

«Μνήμης χαρτογράφηση»

 

Περίπλους στα χρόνια της αθωότητας: κόσμημα, αντικείμενο, mixed media

στο φουαγιέ του κινηματογράφου Τριανόν

 

3 - 10 Μαΐου 2017

 

Τη δύναμη του χάρτη να στρέφει την πυξίδα των οραματισμών μας σε τόπους συλλογικής μνήμης και να αντλεί δύναμη υπέρβασης κάθε Οδύσσειας, παρουσιάζει η Καλλιόπη Ανδρικοπούλου στην έκθεση  «Μνήμης χαρτογράφηση» στο φουαγιέ του ιστορικού κινηματογράφου της Πατησίων.

Είναι η τρίτη εικαστικός που φιλοξενείται από τη αρχή του χρόνου ως «Artist In Residence» στο Τριανόν. Ο διατηρητέος κινηματογράφος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Αμερικανού εικαστικού Rick Lowe προς φορείς και κατοίκους της περιοχής, να συμμετάσχουν στο εν εξελίξει έργο του «Victoria Square Project» για τη documenta 14. Τις εκθέσεις των φιλοξενούμενων εικαστικών επιμελούνται οι  ZLR Betriebsimperium Hamburg (Christoph Ziegler + Loukia Richards).

 

Kalliopi Andrikopoulou Card-postall

 

«Γεννήθηκα σε μια από τις πολλές ελληνικές ναυτικές οικογένειες με καταγωγή από τη Χίο. Μικρό παιδί ταξίδεψα και εγώ σε ένα πλοίο. Γύρισα όλο τον κόσμο τρεις φορές. Όμως τον είδα από μακριά, από τη θάλασσα. Έτσι μεγάλη, ζω με τη λαχτάρα να γνωρίζω πόλεις και ανθρώπους. Ανήκω σε μια γενιά με προπάππουδες, παππούδες, γονείς έλληνες ναυτικούς - ίσως την τελευταία - και αυτές τις μνήμες φέρουν και θέλουν να μεταφέρουν στους στεριανούς τα έργα μου», λέει η Ανδρικοπούλου.

Το εικαστικό κόσμημα έχοντας το μέγιστο πλεονέκτημα να μεταφέρει και να εξαπλώνει μηνύματα κι ιδέες μέσα στον ευρύτερο χώρο μέσω αυτού που το φορά, γνωρίζει σήμερα διεθνώς πρωτοφανή άνθιση και ως μέσο πολιτικής επικοινωνίας. Η Ανδρικοπούλου με αξιολογότατη καλλιτεχνική και διδακτική εμπειρία στον τομέα κόσμημα, καθώς υπήρξε συνιδρύτρια και διευθύντρια του χώρου εναλλακτικής μάθησης «Συν Άπειρο», παρουσίασε για πρώτη φορά τους χάρτες της το 2015 στην Εβδομάδα Κοσμήματος του Μονάχου συμμετέχοντας στην κινητή έκθεση «Test Drive».

Πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών, η Ανδρικοπούλου σπούδασε κόσμημα στο ΙΙΕΚ Mokumeκαι παρακολούθησε εξειδικευμένα σεμινάρια στην Alchimia: ContemporaryJewellerySchoolτης Φλωρεντίας. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στην 13η Biennale Νέων Καλλιτεχνών (εφαρμοσμένες τέχνες, κόσμημα) στο Μπάρι της Ιταλίας το 2008. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

Διάρκεια

3 - 10 Μαΐου, καθημερινά από 19:00 – 22:00

Επικοινωνία

Τ: 210 82 15 469

Ε-mail (artist): Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

E -mail (curators): Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

                         

Σύνδεσμοι:

www.trianon.gr

www.kalliopiandrikopoulou.com

www.zlr-betriebsimperium.tk

www.myths2015.de

www.synapeiro.gr

Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να μπορείτε να ενημερωθείτε άμεσα για τα νέα μας..

Επικοινωνια

Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 (Μετρό Βικτώρια)

Social Media

Ακολουθήστε μας στα social media