"Φασματικές Στάσεις" Έκθεση Ζωγραφικης

"Φασματικές Στάσεις"

Έκθεση Ζωγραφικής

 

της Αγγελικής Καλογεροπούλου

 

12 Μαΐου - 12 Ιουνίου 2018

Εγκαίνια 12 Μαΐου 20:00

 

Στο φουαγιέ του Κινηματογράφου Τριανόν

 

 

Τη βαθιά συγγένεια των τεχνών και ιδιαίτερα της ζωγραφικής με την ποίηση πραγματεύεται η έκθεση της εικαστικού Καλογεροπούλου Αγγελικής που φιλοξενείται στο φουαγιέ του ιστορικού κινηματογράφου "Τριανον".

Η ποίηση λειτουργεί σαν ζωγραφική παλέτα όπου κάθε λέξη αντιστοιχεί σε έναν τόνο ή μια απόχρωση  που συνθέτει το ζωγραφικό έργο.

Η καλλιτέχνης ζωγραφίζει ο,τι αντιλαμβάνεται χρησιμοποιώντας τα χρώματα και τους τόνους, το φάσμα των οποίων εκφράζει τις ποικίλες συναισθηματικές εκφάνσεις του υποσυνείδητου. Παριστάνει έτσι κάτι που δεν υπάρχει, αισθήσεις που πάλλονται, τη διέγερση του νου, την απελευθέρωση επιθυμιών, το φως και το σκοτάδι.

Αυτό που προκύπτει είναι μια Ζωγραφική  αποτύπωση στην οποία δεν παρεμβαίνει το μυαλό που ορθολογικοποιεί και τακτοποιεί τα πράγματα αλλά μια έκφραση φαινομενικά άναρχη και αυτόνομη σαν τα συναισθήματα που πυροδοτούνται από την ποίηση. Μια έκφραση που προσφέρει την ελευθερία στο θεατή να ερμηνεύσει με το δικό του τρόπο και σύμφωνα με τα βιώματα του την οπτική αυτή εμπειρία.

Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να μπορείτε να ενημερωθείτε άμεσα για τα νέα μας..

Επικοινωνια

Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 (Μετρό Βικτώρια)

Social Media

Ακολουθήστε μας στα social media