Συντροφιά Βλάχων Αθήνας - Cuscra Privuleata

Συμπεθέρα από το περιβόλι

Cuscra  Privuleata

Συντροφιά Βλάχων Αθήνας

Κινηματογράφος ΤΡΙΑΝΟΝ

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Ώρα 20:00

Θεατρική παράσταση στη βλαχική γλώσσα και παραδοσιακό μουσικό γλέντι 

 

Γενική Είσοδος: 5€

Για τα παιδιά έως 14 ετών η είσοδος είναι δωρεάν

 

Μια ξεχωριστή και πρωτόγνωρη θεατρική και μουσική εμπειρία περιμένει τους θεατές στον ιστορικό κινηματογράφο του κέντρου της Αθήνας!  

Η Συντροφιά Βλάχων Αθήνας υποδέχεται τον νέο χρόνο με ένα διπλό καλλιτεχνικό γεγονός στις 19 Ιανουαρίου και ώρα 20.00μμ στον Κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21  και Πατησίων 101).

α μέρος. Στο Πρώτο Μέρος της βραδιάς λαμβάνει χώρα η μοναδική θεατρική παράσταση με τίτλο η “Συμπεθέρα από το Περιβόλι” (CuscraPrivuleata) από τον θίασο του Λαογραφικού Συλλόγου Βλάχων Βέροιας. Πρόκειται για ένα γαμήλιο θεατρικό δρώμενο της Ζωής Παπαζήση-Παπαθεοδώρου από ερασιτέχνες ηθοποιούς, στη βλαχική γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους.

β μέρος. Στο Δεύτερο Μέρος της εκδήλωσης το αίσιο τέλος της θεατρικής παράστασης εξελίσσεται σε αυθεντικό ολονύκτιο μουσικό γλέντι με την συμμετοχή όλων των καλεσμένων! Τα βλάχικα παραδοσιακά τραγούδια από κάθε γεωγραφικό διαμέρισμα των αρμάνων της Βαλκανικής ερμηνεύουν τα κορυφαία μουσικά σχήματα των Δημήτρη Παράσχου και Δημήτρη Λεβέντη.

Η μουσικοθεατρική εκδήλωση “Cuscra Privuleata” είναι ακόμη μια δράση της Συντροφιάς Βλάχων Αθήνας στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη διάσωση και διδασκαλία της βλαχικής γλώσσας και για την ανάδειξη του πλούτου του βλαχικού πολιτισμού.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του μουσικού γλεντιού στον χώρο της υποδοχής του ιστορικού Κινηματογράφου “Τριανόν” θα διατίθενται σε οικονομικές τιμές ποτά και παραδοσιακά εδέσματα.

 

Στοιχεία επικοινωνίας

Απόστολος Καψάλης: sarmanjilor[at]gmail.com και 6977122830

Κωνσταντίνος Χατζητέγας: 6984978341

Σας περιμένουμε όλους και όλες για μια μοναδική και απολαυστική βλάχικη βραδιά στο κέντρο της Αθήνας!

 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να μπορείτε να ενημερωθείτε άμεσα για τα νέα μας..

Επικοινωνια

Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 (Μετρό Βικτώρια)

Social Media

Ακολουθήστε μας στα social media