The Merger | Πανελλήνια Πρεμιέρα

«The Merger»

Πανελλήνια πρεμιέρα με ελεύθερη είσοδο

Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 20.00

 

Η Πρεσβεία της Αυστραλίας και ο βραβευμένος ηθοποιός και σεναριογράφος DamianCallinanσας προσκαλούν στην πανελλήνια πρεμιέρα της ταινίας «TheMerger», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής της περιοδείας. Το «The Merger» αφηγείται τη διασκεδαστική και συγκινητική ιστορία μιας κοινότητας σε ένα ταξίδι που θα την αλλάξει.

 

 

Ένας πρώην ποδοσφαιρικός αστέρας επιστρέφει στη γενέτειρά του, αλλά διαπιστώνει ότι οι πολιτικές απόψεις του δεν είναι ευπρόσδεκτες. Όταν πείθεται να αναλάβει την προπόνηση της ταλαίπωρης τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας για να τη σώσει, έχει την ιδέα να εντάξει στο δυναμικό της πρόσφυγες, μια ιδέα που θα οδηγήσει την κοινότητα σε ένα ταξίδι αλλαγής.

 

Η είσοδος στην προβολή είναι ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση η κράτηση της θέσης στην ακόλουθη πλατφόρμα:

https://www.eventbrite.com/e/the-merger-free-admission-premiere-tickets-57797318335

 

Still_2.jpg

 

Σύνοψη

Η κοινότητα του Bodgy Creek έχει περάσει και καλύτερες μέρες: ο πληθυσμός της συρρικνώνεται, οι δουλειές είναι λιγοστές και η πινακίδα «Καθαρή Πόλη» έχει βουλιάξει στα σκουπίδια. Το πιο πρόσφατο θύμα της παρακμής του Bodgy Creek είναι η οικονομικά ρημαγμένη τοπική ομάδα αυστραλιανού ποδοσφαίρου. Ο πρώην ποδοσφαιρικός αστέρας Troy Carrington, που ζει ως ερημίτης στις παρυφές τη πόλης, πείθεται να αναλάβει την προπόνηση της ομάδας, έχοντας γίνει φίλος με τον μικρό Neilο οποίος προσπαθεί να συμφιλιωθεί με την πρόσφατη απώλεια του πατέρα του. Ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τη μαμά του Neil που διαχειρίζεται ένα κοντινό κέντρο προσφύγων, συνωμοτούν για να εντάξουν πρόσφυγες στην ομάδα και να διασφαλίσουν την επιβίωσή της. 

 

Πληροφορίες για την ταινία

Με την παγκόσμια προσφυγική κρίση σε εξέλιξη, η ταινία είναι ιδιαίτερα επίκαιρη. Στοχεύοντας να περάσει τα απλά μηνύματα της ενσυναίσθησης, του σεβασμού και των δίκαιων ευκαιριών, τοποθετεί την ευρύτερη παγκόσμια τραγωδία στο μικρότερο σκηνικό μιας αυστραλιανής επαρχίας που αλλάζει.

Το μήνυμα της συμμετοχικότητας που προωθεί το «The Merger» δεν περιορίζεται μόνο στην οθόνη. Στο καστ συμμετέχουν πολλοί πρόσφυγες που έχουν εγκατασταθεί στην Αυστραλία. Ο διευθυντής φωτογραφίας Tony Luu γεννήθηκε σε ένα καράβι την ώρα που οι γονείς του διέφευγαν από το Βιετνάμ. Τον ρόλο του Sayyid υποδύεται ο Fayssal Bazzi από τη Συρία που βρέθηκε στην Αυστραλία όταν ήταν 3 ετών. Τον ρόλο του Didierυποδύεται ο Francis Kamara που διέφυγε από τη Σιέρα Λεόνε το 2007. Πολλοί πρόσφυγες που μένουν στην πόλη Wagga κρατούν βοηθητικούς ρόλους, όπως ο Γιαζίντι πρόσφυγας Khato Izzeldin, που υποδύεται έναν από τους παίκτες της ομάδας Bodgy Creek Roosters.

 

Ο Damian Callinan είναι πολλάκις βραβευμένος κωμικός stand-up, ηθοποιός και σεναριογράφος. Με το πιο διακεκριμένο έργο του, το «The Merger», απέσπασε την τρίτη υποψηφιότητά του για το πολύ σημαντικό βραβείο Barryστο Διεθνές Φεστιβάλ Κωμωδίας της Μελβούρνης και έλαβε χρηματοδότηση από το Screen Australia και το Create NSW για να κάνει το «The Merger» ταινία. Γυρισμένη στη Riverina της Νέας Νότιας Ουαλίας το 2017, η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μελβούρνης τον Αύγουστο 2018. Η ταινία χαίρει της επίσημης στήριξης της Ομοσπονδίας Αυστραλιανού Ποδοσφαίρου(AFL).

 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=6XiKbbM9c3Y

Διάρκεια: 103 λεπτά

Είδος: Κωμωδία

Κατάλληλο για: 16+

Διεθνής διανομή: Lightning International

 

Βασικό καστ

DAMIAN CALLINAN ως Troy Carrington

JOHN HOWARD ως Bull Barlow

KATE MULVANY ως Angie Barlow

FAYSSAL BAZZI ωςSayyid Ali Shah

RAFFERTY GRIERSON ως Neil Barlow

JOSH MCCONVILLE ως Snapper

NICK CODY ως Goober

ANGUS MCLAREN ως Carpet Burn

STEPHEN HUNTER ως Neville

PENNY COOK ως Fran Barlow

BEN KNIGHT ως Harpo

HARRY TSENG ωςTouPou

SAHIL SALUJA ως Suresh

FRANCIS KAMARA ως Didier

AARON GOCS ως Porterhouse

ZENIA STARR ωςNavina

MICHELLE BRASIER ως Gretchen

STEVE HOLT ως Jeff

MATT DAVIDSON ως School Shoes

 

Βασικοί συντελεστές

Σκηνοθέτης: Mark Grentell

Σεναριογράφος: Damian Callinan

Παραγωγός: Anne Robinson

Executive Producer: David Gross

Εικονολήπτης: Tony Luu

Μοντάζ: Chris Mills

Κοστούμια: Andrew Infanti

Πρωτότυπη μουσική: David Bridie

Σχεδιασμός παραγωγής: Nicole Stallone

Σχεδιασμός ήχου: Pete Purcell

Make up: Deb Muller

 

Βραβεία και υποψηφιότητες

 • Cinema Australia Audience Award 2018
 • Cinfest Oz Prize Shortlist 2018
 • AACTA Best Actress Nomination - Kate Mulvany 2018
 • AACTA Best Supporting Actor Nomination – FayssalBazzi 2018
 • Australian Film Critics Best Actress Nomination - Kate Mulvany 2018
 • Global Migration Film Festival, United Nations - Shortlist Best Feature 2018

Ευρωπαϊκή περιοδεία

 • Glasgow Film Festival - 24 Φεβρουαρίου
 • Dublin International Film Festival – 3 Μαρτίου
 • Picturehouse Central, Λονδίνο (με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας της Αυστραλίας στο Ηνωμένο Βασίλειο) – 13 Μαρτίου
 • Κοπεγχάγη (με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Αυστραλίας στη Δανία)– 18 Μαρτίου
 • Αθήνα (με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Αυστραλίας στην Ελλάδα)– 20 Μαρτίου
 • Λευκωσία (με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας της Αυστραλίας στην Κύπρο) – 21 Μαρτίου
 • Βελιγράδι (με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Αυστραλίας στη Σερβία) – 26 Μαρτίου
 • Μαδρίτη (με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Αυστραλίας στην Ισπανία) – 27 Μαρτίου

Η ταινία θα ανοίξει, επίσης, το Socially Relevant Film Festivalστη Νέα Υόρκη στις 15 Μαρτίου.

 

Trivia

 • Ο χαρακτήρας του Snapper που υποδύεται ο Josh Mc Conville υποτίθεται πως είναι ο χειρότερος παίκτης στην ομάδα - στην πραγματικότητα, όμως, ο Josh Mc Convilleείναι ένας από τους καλύτερους παίκτες του καστ και έπρεπε να υποδυθεί τον άσχετο επιστρατεύοντας την εξαιρετική του ικανότητα να παριστάνει τον κλόουν.
 • Ο Nick Cody που υποδύεται τον Goober, τον αρχηγό της ομάδας, αναβίωσε την ποδοσφαιρική καριέρα του, αφού είχε κερδίσει 5 πρωταθλήματα ως αρχηγός της ομάδας Werribee Tigers. Ήταν, όμως, όλα πρωταθλήματα εφηβικού επιπέδου, ενώ τα 4 πρωταθλήματα που κέρδισε ο Damian Callinan ήταν όλα επαγγελματικού επιπέδου.
 • Πολλές τοπικές επιχειρήσεις στήριξαν την ταινία. Κάποιες από αυτές μάλιστα απασχολούν πρόσφυγες στο εργατικό δυναμικό τους.
 • Ο John Howardπέρασε ένα διάστημα εργαζόμενος σε πριστήριο ξυλείας προετοιμαζόμενος για τον ρόλο του ως επιστάτη σε πριστήριο. Ο Aaron Gocs έτρωγε για ένα διάστημα μόνο σε pub για να υποδυθεί τον σεφ μιας pub.

Media

Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να μπορείτε να ενημερωθείτε άμεσα για τα νέα μας..

Επικοινωνια

Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 (Μετρό Βικτώρια)

Social Media

Ακολουθήστε μας στα social media